Services

Het vermogen om te veranderen en te ontwikkelen, kun je leren!

De uitdaging! Leer hoe je echte verandering en ontwikkeling bereikt!

Er is één situatie waar iedere leider ervaring mee heeft:

Je werkt samen met je team om iets moois neer te zetten. Jullie hebben doelen geformuleerd die het hele team kent en nastreeft. Maar hoe hard jullie ook werken, jullie vervallen telkens weer in oude gewoontes en patronen. Met iedere nieuwe poging om jullie doelen te bereiken, neemt de frustratie en (nog erger) de gelatenheid in het team – en ook bij jezelf – steeds iets meer toe.

Goed nieuws! Dit hoeft niet zo te gaan. Het vermogen om succesvol te veranderen en te ontwikkelen, kun je leren! 

rope, knitting, dew-1465324.jpg

Verrassende inzichten opdoen: De workshop die het verschil maakt.

Het begint met een dynamische workshop. Tijdens de workshop wordt:

 • Onderzocht welke percepties er in het team leven.
 • Geïdentificeerd welke beperkende gedragingen en oude patronen het team belemmeren.
 • Begrepen waarom deze patronen zijn ontstaan en waarom deze in stand worden gehouden.

De workshop zorgt voor verrassende inzichten (Eureka-momenten!) die het team hernieuwde energie geven. Precies wat nodig is voor de volgende stap: het omzetten van inzichten in actie. Het moment waarop het harde werk en de ware verandering beginnen.

Tijdsinvestering:
Voor een succesvolle workshop is een voorbereidingstijd van circa 30 minuten per teamlid nodig. De workshop zelf duurt één dagdeel en is voor het hele team.

Inzichten omzetten in actie: 4 stappen naar echte verandering en ontwikkeling.

Er zijn twee redenen waarom het voor teams zo moeilijk is om hun doelen te bereiken. (1) Bestaande patronen zijn comfortabel en bijzonder hardnekkig te doorbreken. (2) Het ontwikkelen en trainen van nieuwe patronen is ongemakkelijk, voelt onzeker en levert wrijving op.

Daarom vraagt het veel intrinsieke motivatie, doorzettingsvermogen en lerend vermogen om écht te veranderen en te ontwikkelen. Het is belangrijk om deze waardevolle energie maximaal te benutten. Ons proces bestaat uit 4 essentiële stappen en zorgt voor de juiste inspanning op de juiste momenten en op de juiste plaats. 

 • Week 1 – Terugblikken en observeren: Het team onderzoekt bewust wat er gebeurt als de oude patronen in werking treden: Wat veroorzaakt ze? Welke gedragingen horen erbij? Percepties en aannames worden getoetst. 
  Tijdsinvestering: Deze stap vraagt circa 30 minuten per dag per teamlid voor één week en een 1,5 uur durende workshop met het hele team.
 • Week 2 – Verandering van perspectief: Het team formuleert nieuwe en alternatieve manieren om met situaties om te gaan.
  Tijdsinvestering: Dit vergt slechts 15 min per dag per teamlid gedurende één week en een 2 uur durende workshop met het hele team.
 • Week 3 & 4 – Experimenteer en leer: Het team zet de theorie om in praktijk. Fouten en misstappen horen bij het proces en worden als leermomenten benut.
  Tijdsinvestering:  Deze stap vraagt 15 min per dag per teamlid gedurende een periode van 2 weken. En twee keer een 1-uur durende workshop met het hele team.
 • Week 5 & 6 – Bewuste trainingDe nieuwe patronen worden dagelijks in de praktijk gebracht. Het team is onderweg naar de gestelde doelen en ontwikkelt steeds betere vaardigheden om te blijven leren en ontwikkelen.
  Tijdsinvestering: Dit vraagt een wekelijkse investering van 30 min per teamlid gedurende twee weken en nogmaals twee 1-uur durende workshops met het hele team.

Benieuwd? Onderneem actie en neem contact op!

Wij begrijpen de unieke uitdagingen die horen bij leiderschap in een complexe omgeving en hebben succesvolle strategieën om echte verandering en ontwikkeling te bereiken. Ben je klaar om je team en jezelf naar een hoger niveau te tillen? Neem dan vandaag nog contact op voor een introductiegesprek en ontdek hoe we jouw team samen naar succes kunnen leiden.

hands, action, busy-1345059.jpg
Scroll naar boven