Video: De kracht van perceptie

In deze korte video leg ik uit wat de kracht van perceptie is en waarom het belangrijk is om deze kracht in de praktijk te brengen.

We denken dat onze perceptie een reflectie is van onze realiteit, maar in werkelijkheid is onze realiteit een reflectie van onze perceptie.


Onze perceptie heeft invloed op alles wat we doen, van onze dagelijkse activiteiten tot de belangrijkste keuzes die we in ons leven maken. Toch zijn we ons het grootste gedeelte van de tijd volledig onbewust van onze perceptie. Zo lang dit zo is, bepaalt onze perceptie onze realiteit.

Wat nu als je perceptie een zeer bruikbaar hulpmiddel blijkt te zijn en je de kenmerken van je perceptie in je voordeel kunt gebruiken?
Zodat je je omstandigheden op je eigen voorwaarden tegemoet kunt treden en het meest positieve uit jezelf en je complexe omgeving kunt halen.

Dat kan! Onze perceptie verandert en ontwikkelt constant op basis van de dingen die we meemaken. Tegelijkertijd wordt de manier hoe we dingen meemaken bepaald door onze perceptie. Het is deze wisselwerking die kansen biedt.

Zo kun je bijvoorbeeld, door je perceptie te veranderen, je werkelijkheid positief beïnvloeden en je vermogen vergroten om met onverwachte (negatieve) gebeurtenissen om te gaan.
En dat is niet alles! Je kunt de kenmerken van je perceptie leren benutten om succesvol in je complexe omgeving te navigeren. Zo maak je de sprong van overleven ondanks complexiteit naar floreren dankzij complexiteit.

Scroll naar boven