ONTMOET LINDA

Wat fijn dat je de tijd neemt om op mijn website te kijken! Mijn naam is Linda Guijt en mijn twee grote passies in werk zijn perceptie en complexe vraagstukken. 

Het is niet voor niets dat ik na het afronden van mijn academische opleidingen altijd met veel plezier in omgevingen heb gewerkt waarin complexe vraagstukken aan de orde van de dag zijn. Eerst als wetenschappelijk onderzoeker, daarna als recherchekundige zware georganiseerde criminaliteit bij de politie en de laatste jaren als (cybersecurity) consultant in verschillende domeinen, meerdere rollen, diverse landen over de hele wereld en bij zowel publieke- als private organisaties. 

We mogen graag denken dat onze perceptie een reflectie is van onze realiteit, maar in werkelijkheid is onze realiteit een reflectie van onze perceptie.

Hoewel ik met trots kan zeggen dat ik een echte generalist ben, is perceptie altijd een belangrijke rode draad in mijn werk geweest. Alles wat we doen – van onze dagelijkse activiteiten tot de belangrijkste beslissingen in ons leven – hangt af van onze perceptie. Daarom is het bijzonder dat we ons het grootste gedeelte van de tijd volledig onbewust zijn van onze perceptie. Onze perceptie is geen vaststaande eigenschap waar we mee geboren worden, maar een subjectieve eigenschap die constant verandert door al onze ervaringen. Dit is goed nieuws, want dit betekent dat onze perceptie zich kan ontwikkelen en dat we hier een positieve invloed op kunnen uitoefenen. Sterker nog, dit maakt onze perceptie een extreem waardevol hulpmiddel dat we op krachtige wijze kunnen inzetten.

Ontketen de kracht van je perceptie
Met MoonRabbit help ik mensen, teams en organisaties door ze te leren hoe ze de kenmerken van hun perceptie en hun complexe omgeving op slimme manieren in hun voordeel kunnen gebruiken, zodat ze het meest positieve uit zichzelf kunnen halen en hun dromen kunnen bereiken.

De praktische waarde van onze perceptie als hulpmiddel is enorm groot en onuitputtelijk. Helaas wordt deze waarde in de praktijk nog nauwelijks benut. Dit komt omdat de kennis over de werking van onze perceptie nog relatief nieuw en onbekend is. Omdat ik de wens heb om hier verandering in te brengen, heb ik in 2020 de sprong gewaagd om mijn baan op te zeggen en MoonRabbit op te richten. Sinds dat moment zet ik me iedere dag met heel veel plezier in om mensen, teams en organisaties te leren hoe ze de kenmerken van hun perceptie en hun complexe omgeving op slimme manieren in hun voordeel kunnen gebruiken. Op deze manier help ik ze om het meest positieve uit zichzelf te halen en hun dromen waar te maken. 

Scroll naar boven