Je hoort het echt overal, het verhaal dat stress slecht voor ons is. Dit verhaal zorgt ervoor dat heel veel mensen geloven dat stress iets negatiefs is. Iets dat we moeten zien te voorkomen of uit de weg moeten gaan.

Heel veel mensen zijn ervan overtuigd dat stress altijd slecht en onwenselijk is. Een overtuiging die waarschijnlijk ook in jouw organisatie rondwaart en bijdraagt aan ziekteverzuim en afbrokkelende betrokkenheid.

Wat nu als we stress niet kunnen voorkomen of uit de weg kunnen gaan? Of als we dit niet willen?

Wat veel mensen niet weten, is dat er nog een ander verhaal over stress is. Een positief en vaak nog onbekend verhaal waar net zoveel wetenschappelijk bewijs voor is als voor het negatieve verhaal. Dit positieve verhaal leert ons dat stress helemaal niet slecht voor ons hoeft te zijn en dat stress ook heel veel positieve kanten kan hebben.

Het goede nieuws is dat iedereen gebruik kan maken van de positieve kanten van stress. Het enige wat je hoeft te doen, is kennismaken met het positieve verhaal over stress en zelf te kiezen om gebruik te maken van de positieve kanten van stress.

De afgelopen maanden heb ik keihard gewerkt om een stressprogramma te ontwikkelen; een programma dat is bedoeld om mensen te helpen een positievere perceptie van stress te ontwikkelen. In de app Mindshifter volg je een programma van 42 dagen (6 weken) dat speciaal is bedoeld voor gezonde mensen die op het werk en/of in het dagelijks leven te maken hebben met stress.

Je krijgt iedere dag een korte video, een vragenlijst, een oefening of een mix van deze drie aangeboden. Het fijne is dat het programma je maar een paar minuutjes per dag kost (2 tot maximaal 8 minuten). Via korte video’s maak je op een simpele manier kennis met zowel het positieve als het negatieve verhaal van stress. En met de verschillende oefeningen, tools en vragen word je bewust gemaakt van je huidige perceptie van stress en heb je alles wat nodig is om zelf een nieuwe perceptie van stress te kiezen.

Heb je interesse om de gezondheid en de betrokkenheid van jouw medewerkers te stimuleren? Of heb je zelf interesse om het programma te volgen?

Neem dan contact met me op.

Scroll naar boven